Опубліковано

Що таке мідний самогонний апарат(Аламбік)?

Якщо Ви хоч трохи розбираєтеся в якісному алкоголі, Ви знаєте що таке віскі, коньяк, горілка, джин, текіла, ром, кальвадос, чача, – всі ці напої виробляються (або повинні виготовлятися) в мідному дистиляторі.

Однак, навіть якщо Вам знайомий смак продукту, чи знайомий Вам процес виробництва?

За своєю суттю, дистиляція є найпоширенішим способом очищення рідини поділом цієї самої рідини на складові частини.

До речі, якщо Ви зібралися купити побутовий дистиллятор, знайте, що його номенклатурно-технологічне назва – “модуль побутово розділовий”. У самогонному апараті (або дистиляторі, як на виробництві називається його старший брат,) відбувається поділ складових компонентів браги на алкоголь і воду. Складові компоненти і визначають тип і якість кінцевого продукту. Так, для виробництва улюбленого всією піратською братією рома використовується цукрова тростина; мексиканські мучачос женуть текілу з агави; шотландські та ірландські кельти готують брагу з ячмінного солоду, щоб отримати віскі; їх північноамериканські колеги-самогонники для свого бурбона користуються царицею полів – кукурудзою, бо її в США хоч косою коси. Жито, пшениця, виноград, яблука, – все може піти на виробництво браги, проте різні основи дадуть різні смаки дистиляту.

Отриману брагу заливають в перегінний куб і нагрівають. Куб може бути виконаний з міді, але куди більше значення мідь має як матеріал для колони, в яку пара піднімається, або для змійовика, в якому спиртової пара охолоджується.

На цьому етапі важливо дотримуватися температурного режиму. Для зміцнення і очищення дистиляту необхідно повертати більшу частину пара в перегінний куб. У верхню частину колони, купол алькітари або шолом аламбіка (залежить від того, чим ви користуєтеся) і далі в змійовик-охолоджувач потрапляє пар з високим вмістом питного етилового спирту.

У холодильнику пар повертається в рідку фазу. Тобто рідина знову стає рідиною, проте це вже не та брага, яку ми залили в куб. Ми витягли з браги шляхом дистиляції спиртовмісні фракції і зібрали їх в приймальну ємність. Правда, це зовсім не чистий спирт. Дистиляцією спирту не отримати, для чистого спирту потрібен інший процес, – ректифікація. Дистилюючийся напій повинен пройти другий етап, повторну дистиляцію, в ході якої ми спочатку “відрубаємо голови”, – тобто видалимо найбільш летючі і отруйні сполуки; потім зберемо укріплене “серце”, потрібний нам самогон; і наостанок, “відрубаємо хвости”, відберемо для майбутньої перегонки найважчі і малонасичені спиртом масла.

І весь цей час мідь нашого апарату трудиться на наше благо: в бразі багато сірчаних з’єднань, які можуть дати небажаний гіркий і неприємний присмак самогону. Мідь “пов’язує”, тримає в облозі їх на собі, виробляючи сульфід водню а потім сульфат міді.

Ці неприємні солі не потраплять в Ваш самогон, якщо користуватися мідним апаратом, який до того ж, завдяки високій теплопровідності міді, дозволить якісніше регулювати температуру дистиляції що в свою чергу не дає суслу пригорати.

Опубліковано

Класичні аламбіки

Аламбіки з якісної 99,9% міді вже давно стали традиційними дистилятором в країнах, де цінують натуральні алкогольні напої. Класичний аламбік дозволяє отримувати в звичайних домашніх умовах коньяк чи кальвадос , віскі і бренді, абсент, чачу, сливовицю, фруктові настоянки та лікери. Будь-який напій, до складу якого входить якісний спирт, тепер не обов’язково купувати в магазинах.

Аламбік: минуле і сьогодення

Мідний класичний аламбік почав свою тріумфальну подорож по світу з Португалії. Саме там майстри-умільці виготовили цей унікальний пристрій для перегонки.
Спочатку аламбіки використовувалися для отримання ефірного масла і квіткової ароматизованої води. Згодом метод дистиляції привів до отримання спирту з виноградного соку або браги.
Сьогодні виготовлення аламбіка, як і раніше, засновано на способі кування з високоякісної, харчової міді. Відрізнятися дистилятори можуть лише типами стиків і обсягами перегінного куба.
Всі елементи і вузли класичного аламбіка, купити який ви можете у нашому магазині, надійно з’єднані, і виключають будь-які позаштатні ситуації у вигляді викиду пари і витоку рідини. Всі з’єднання перегінного куба виконані шляхом професійної пайки, що забезпечує надійну герметизацію.

Краса і унікальність португальських аламбіків

Даний прилад д уже витончений і має оригінальний дизайн, тому легко може стати прикрасою будь-якого інтер’єру або виконати роль неординарного подарунка.
Аламбіки прості в догляді, не зажадають від вас особливих навичок при експлуатації. Будь який цінитель виноробства і самогоноваріння легко зможе користуватися агрегатом, отримуючи в результаті смачні та якісні напої напої.
Використовувати класичний аламбік можна і в облаштованому приміщенні, і в «польових» умовах (на дачі або в заміському будинку).
Щоб нагріти перегінний куб можна застосовувати і газ, і електрику, вугілля і навіть дрова.
Вода, необхідна для охолодження змійовика, легко замінюється вручну, проте, як правило, аламбік укомплектований штуцерами для подачі і відведення води;

Класичний аламбік складається:

  • перегінний котел;
  •  шолом куполоподібної форми, що виконує роль повітряного дефлегматора (служить для поділу рідини при фракційній перегонці);
  • трубка для відведення пару до охолоджувача (має надійні нарізні сполучення з’єднує шолом зі змійовиком);
  • охолоджувач ємність зі змійовиком оснащена штуцерами подачі і відведення води.

Якщо Ви справжній цінитель якісного алкоголю, бережете своє здоров’я і бажаєте отримувати естетичне задоволення від вживання чарочки-другої напою власного виробництва, то в нас є що Вам запропонувати!

П’ять років гарантійних зобов’язань

Ми даємо п’ятирічну гарантію на класичний аламбік!
Дані апарати виготовляються вручну в Португалії.
Вже на протязі багатьох років неодноразово доводили свою надійність, тому нас є абсолютна впевненість в якості продукції, що пропонуємо.
Алмбік буде справно служити і радувати Вас і після гарантійного терміну. При цьому ми надаємо безкоштовну технічну підтримку і консультацію на всьому терміні експлуатації.
При виникненні сумнівів або питань телефонуйте нам негайно.
Ми завжди допоможемо у виборі апаратів.
Розповімо про правила експлуатації.
Поділимося секретами очистки готовог продукту.
Номер для зв’язку з нами:

Ця модель аламбика може бути використана для дистиляції:

  • алкогольних напоїв
  • ароматичних масел
  • і інших дистилятів

Характеристика значення
Об’єм – 20л;
Матеріал перегінного куба – мідь;
Спосіб нагріву – зовнішній;
Висота – 570мм;
Ширина – 580мм;
Вага  – 5,3кг;
Тип швів – пайка;
Товщина стінки – 0,1см;
Країна виробник – Португалія;
————————————————– —————
*Цей товар виготовлений вручну і реальні розміри можуть відрізнятися від тих, які перераховані вище.